Werken bij


Vrijwilliger worden?

Dagbesteding In het moment biedt ouderen activiteiten gericht op kunst en natuurbeleving.
Wil jij deel uitmaken van een divers en enthousiast team waar ieder op eigen wijze zeer betrokken is met het welzijn van onze ouderen? Sta jij open om ruimte te maken voor verdieping en verbinding? Heb jij behoefte om te ervaren dat niet alleen wat je doet maar hoe je bent gewaardeerd wordt?
Dan ben je waarschijnlijk bij ons op de juiste plek.
Als vrijwilliger biedt je persoonlijke aandacht aan onze ouderen met een vorm van cognitieve achteruitgang. Bovendien kun je extra ondersteuning bieden tijdens activiteiten als soep maken, wandelen, zingen, bewegen op muziek, tuinieren maar ook een spelletje doen. Net wat bij je past.
In het moment is een bijzondere plek, waar onze deelnemers met veel plezier naar toe komen. Neem contact met ons op als je nieuwsgierig bent geworden en kom kijken.
Aanmelden: Inhetmoment.driebergen@gmail.com
of bel 06 42 888 314

Vrijwilligers

Mede dankzij de inzet van toegewijde vrijwilligers, kan dagbesteding ‘In het moment’ activiteiten op maat aanbieden met veel individuele aandacht voor de deelnemers. Onze vrijwilligers verbinden zich met het project en met de deelnemers vanuit hun persoonlijke motivatie en een gedeelde visie op een zinvolle dagbesteding. Terwijl de professionele krachten de groepsactiviteiten begeleiden, verleent de vrijwilliger praktische ondersteuning en geeft individuele aandacht aan deelnemers als daar behoefte aan is.
In de middag wandelen de vrijwilligers of begeleiden een andere activiteit met kleine groepjes deelnemers.
Vier keer per jaar komen het team en de vrijwilligers bij elkaar voor scholing en intervisie om zodoende van elkaar te leren en de activiteiten optimaal af te stemmen op de behoeften van de deelnemers.

Hoe beleven de huidige vrijwilligers ‘In het moment’?


Johanna

Als vrijwilliger ben ik opgenomen in het groepsproces en neem ik deel aan de diverse activiteiten. Mijn bijdrage wordt gezien en gewaardeerd. Dit werk geeft mij veel voldoening.
Jetty

Het is nu bijna vijf jaar geleden dat ik de vraag kreeg of ik vrijwilliger op de maandag bij ‘In het moment’ wilde worden. Daar heb ik niet lang over na hoeven denken: het leek mij meteen fijn om daar te kunnen helpen. Dat bleek ook zo te zijn! Nog altijd fiets ik er elke maandag voor negen uur naar toe en help ik bij koffie, thee, vormtekenen, tai chi, lunch, wandelen en wat al niet meer.
In de loop van de jaren heb ik al heel wat deelnemers meegemaakt. De een kon lang blijven komen, een ander maar een korte tijd. Altijd was het jammer wanneer iemand afscheid nam.
Wat ook plezierig is, is het feit dat de verhouding tussen leiding en vrijwilligers goed is. Wanneer een van de vrijwilligers niet kan komen, proberen we dat onder elkaar op te lossen. Daardoor heb ik ook zélf meegemaakt dat er geen twee dagen hetzelfde programma hebben! Dat lijkt mij leuk voor de deelnemers die meerdere dagen in de week komen!
Op maandag ga ik, als het weer droog is, na de lunch wandelen met wie wil. Dan bedenk ik elke week een andere route, dan wordt het niet saai en probeer ik onderweg te praten over de dingen die we onderweg tegen komen.
De laatste tijd is de wandeling vaak wat korter omdat Sylvia dan met de beide groepen gaat “ bewegen op muziek”. Ook leuk om mee te maken en te zien hoe sommigen daar van genieten!!
Al met al zijn de maandagen voor mij fijne zinvolle dagen en kom ik zo ongeveer om half vijf tevreden (en ook wat moe) thuis.

Aart
De mensen bij ‘In het moment’ zijn allemaal bijzonder. Het is verbazingwekkend hoeveel plezier je nog met elkaar kunt hebben. Dat je de moeite neemt om wat met elkaar te ondernemen wordt erg gewaardeerd. Na elke wandeling krijg ik te horen “Dank voor de fijne of mooie wandeling” Tijdens zo’n wandeling gaat het er ontspannen aan toe. We lachen veel om versprekingen en houden elkaar in de gaten bij het oversteken.
Zo nu en dan neem ik mijn gitaar mee en vullen we de vrijdagmiddag met zingen van klassiekers en zo nu dan gaan zelfs de voetjes van de vloer. De verbinding die uit dit alles ontstaat zorgt voor mooie momenten.

Re-integratie (werken op therapeutische basis)

Voor wie, om welke reden ook, een tijd niet heeft kunnen werken en weer structuur in zijn dagritme wil aanbrengen, bieden wij de mogelijkheid om mee te draaien in het team en te assisteren bij de activiteiten. Je hebt interesse in de ander, kunt je dienstbaar opstellen, je bent flexibel en hebt affiniteit met onze doelgroep, dan is ‘In het moment’ een plek waar je nuttig kunt zijn.