Cursus


Basistraining Validation Methode

In 2 dagen leer je de basisprincipes van de Validation Methode toe te passen.

Deze training bestaat uit 2 bijeenkomsten:
*Koffie/thee wordt verzorgd, lunch zelf meenemen

Zaterdag 24 april en 15 mei 2021 van 10.15/30 tot 14.30

Werd jij geraakt door het toneelstuk “Dag mama”?
Ervaar je vaak frustratie in de relatie met je familielid met dementie?
Zoek jij als professional naar inspiratie om beter aan te sluiten bij je cliënten?
Merk jij als vrij williger dat er dagen zij n dat je goed contact hebt en met een tevreden gevoel naar huis gaat en op andere dagen loop je leeg?
Dan is deze training ook wat voor jou!

Voor familie van mensen met dementie, personeel in verpleeghuizen of dagcentra, case managers, vrijwilligers die mensen met dementie begeleiden.

Inhoud
Mensen met cognitieve achteruitgang afleiden, niet betrekken, een deel van de realiteit verstopt houden, kan ook als gevolg hebben dat die ander zich steeds minder erkend voelt als volwaardig mens. Het kan contraproductief werken. De Validation Methode helpt een houding te ontwikkelen waarbij de relatie met de mens met dementie weer waardevol wordt. De waarde zit in de aansluiting die ervaren wordt tussen begeleider en zorgvrager. Met de Validation Methode leert men te communiceren vanuit de emotionele laag. Deze laag is voor de mens met dementie meer toegankelijk en meer ontwikkeld (vaak meer dan voorheen). De mens met dementie helpen woorden te vinden voor wat hij ervaart geeft herkenning en versterkt de onderlinge band en veiligheid. Het gevoel van eigenwaarde vergroot, omdat relaties nog mogelijk blijken te zijn. Het effect is dat degene meer bereikbaar wordt en zich minder snel zal terugtrekken in de eigen wereld.

Wie geeft de training
Deze tweedaagse wordt verzorgd door Vicki de Klerk die al op 14 mei 2019 bij ons een lezing hierover heeft gehouden. Ze is dochter van Naomi Feil die deze methode heeft ontwikkeld en directeur van het Internationaal Validation Training Institute. Ze is een ervaren trainster en het is een unieke kans om door haar getraind te worden training.

Waar
Kerk De Bron*
Damhertlaan 87, 3972 DC Driebergen-Rijsenburg

Kosten***
150,— euro voor professionals**
Voor overige deelnemers (vrijwilligers en mantelzorgers) is een vrijwilliger bijdrage voor het huren van de locatie zeer welkom

Aanmelden en informatie
Mail cursus.inhetmoment@gmail.com
M Silvia 0636265455 of Francine 0343 531449

*Mocht wegens veranderde Corona richtlijnen niet op locatie kunnen doorgaan, zal dan de tweedaagse online gegeven worden.

** Professionals kunnen een bewijs van deelname ontvangen t.b.v. financiering vanuit hun eigen organisatie. Deze cursus legt ook de basis voor het volgen van de verdiepingsroute over de Validation Methode die in het najaar voor professionals gehouden wordt.

*** De basistraining Validation Methode wordt georganiseerd door dagbesteding In het moment. De gemeente Utrechtse Heuvelrug financiert grotendeels d.m.v. de aan de Vriendenstichting In het moment toegewezen mantelzorgsubsidie.