In het moment on Tour


Nog een keer samen genieten van een week op vakantie KAN wel!!!

Kleinschalige Vakantie op maat voor koppels (maar ook zoon/dochter met ouder) waarbij bij een van de partners sprake is van dementie. Locatie, een prachtige wijnboerderij in een heuvelachtig gebied in Noord Italië.

Van 16 september tot en met 23 september 2018 een bijzondere week samen met je dierbare partner of ouder waarbij ontspanning voor beiden centraal staan!

Wat biedt In het moment on Tour

Een apart activiteitenprogramma voor mantelzorgers en voor partners met zorgvraag (de activiteiten kunnen eventueel
ook samen met de partner met dementie gevolgd worden). Begeleiding van kunstzinnige activiteiten (tevens één van de dagactiviteiten voor partner met dementie), proeven en genieten van het Italiaanse leven en de locale specialiteiten. Georganiseerde uitstapjes naar onder andere: Aqui Terme, Asti en Alba.

Verblijf

We zijn te gast in het Torenhuis van het agriturismo Incisiana te Monferrato. Dit agriturismo heeft een wijngaard waar biologische wijn wordt geproduceerd. INCISIANA staat voor hoogwaardige Piemontese wijnen. Florian Oelssner en zijn echtgenote Gia van den Akker zijn uw gasta heer en gastvrouw. Keuken, slaapvertrekken en badkamers liggen op de begane grond. Alle ruimtes zijn met zorg ingericht en ruim. Wilt u alvast een kijkje nemen bezoek dan de Nederlandstalige website www.incisiana.com Nizza Monferrato is een levendig stadje op circa 5 km afstand en daar is van alles te vinden en beleven zoals gezellige winkelstraatjes, eethuisje, heerlijke koffie, één keer in de week een markt en er is een ziekenhuis.

Voor wie:

Voor partners die ondanks het stempel dat dementie drukt op hun leven, de kans willen pakken om samen met hun dierbare nog een echte vakantie te vieren. Beide partners krijgen de kans om te doen wat ontspanning geeft. Voor de een kan dat een dagbestedingsprogramma zijn waarbij de ander met een gerust hart er opuit kan om een stadje te bezoeken. Waarna we gezamenlijk aanschuiven voor de maaltijd. Voor ieder wat wils dus: cultuur, beweging, natuurbeleving, creativiteit, ontmoeting relaxen en je laten verwennen.

Begeleiders

Silvia Fiorini (mede-eigenaar van de dagbesteding In het moment voor mensen met dementie), Italiaans is haar moedertaal. Naast de begeleiding van de kunstzinnige activiteiten, zal Silvia er als tolk voor de gasten zijn en de Italiaanse lifestyle helpen ervaren en begrijpen.
Aart de Kruijf, ervaren reiziger, partner van Silvia en uistekende kok. Hij zal zorgen voor het vervoer, heerlijk eten en de dagelijkse boodschappen voor de gasten. Ook zal hij af en toe bij een glaasje wijn voor (of samen met) ons zingen op zijn gitaar.
Monica Molari iItaliaanse yoga docent en geweldige kokkin. Monica woont in de omgeving van Nizza Monferrato en ze runt een B&B met haar man.

Kosten ± € 800,– euro per persoon*

In de prijs inbegrepen is: Vol pension met vervoer vanaf en naar het vliegveld Milano Malpensa, vervoer naar de dichtstbijzijnde stadjes, begeleiding overdag van partners met zorgvraag, yoga, tai chi, kooklessen en een wijnproeverij.

*het is een zogenaamd try-out project en een definitieve opgave volgt als we de begroting rond hebben. Wij zijn daarbij volledig transparant naar de deelnemers.
Silvia en Aart doen het vanwege het karakter van het project het eerste jaar belangeloos.

Niet inbegrepen

De vlucht naar en van het vliegveld Milano Malpensa Italië valt buiten dit arrangement en moet u zelf regelen.
Meer weten of aanmelden?
Wilt u meer weten, zich aanmelden of op de hoogte gehouden worden neem dan contact op met Silvia Fiorini
tel: 0636265455 of email naar fiorini.silvia@gmail.com

Download de flyer